CMS България

10-те най-добри CMS (Системи за управление на съдържанието)

На всеки му се е налагало, да се занимава със преработка, доработка или създаване на изцяло нов сайт. Предлагаме на Вашето внимание, десетте най-добри системи за управление на съдържанието за 2017.

1. Joomla!
Използва се за всичко – от малки лични сайтове до сложни корпоративни уеб решения. Заради богатството на възможности и степента на сигурност, тази CMS платформа е сред предпочитаните и от правителствени, и от академични организации. При това Joomla! е едновременно лесна за инсталиране и лесна за управление. Също така разполага с над 10,000 разширения, които варират от разширения за електронна търговия, форуми, управление на общности, до галерии, форми, файлови секции и каквото още се сетите.
Поддръжка на български език – Joomla! България.

2. Drupal
CMS изключително подходяща за изграждане на личен или фирмен сайт с поддръжка на блог и форум. Вградените модули дават възможност за подредба на съдържанието по категории, оптимизация за търсачки, публикуване на новини от сайта ви в други сайтове с RSS и много други функции. Системата Drupal стои зад сайтове като Warner Bros Records, Forbes, AOL, Yahoo!. Има поддръжка на български.
Drupal България

3. WordPress
WordPress е създаден като блог скрипт с отворен код, за създаване и управление на сайт с множество автори и регулярни публикации, при това с богати възможности по отношение дизайн и допълнително надграждане на функционалността. С развитието на платформата, тя излезе от рамките на блог платформа и се превърна в една от най-популярните CMS. WordPress има поддръжка на български и е лесен за инсталиране и управление, което го прави може би най-разпространената CMS у нас.
WordPress България

4. b2evolution
b2evolution е също блог скрипт, позволяващ изграждане и управление на множество блогове, включени в категории и подкатегории. Като wordpress има богат избор от готови шаблони и допълнителни функции, свързани с управлението на потребителите и управлението на файлове и снимки – публикуване, организиране, търсене.
b2evolution на български (предстои пускане)

4. CMS Made Simple
CMS Made Simple е система за управление на съдържанието с отворен код (GPL), създадена с помощта на PHP, която предоставя на опитни уеб разработчици мощна и лесна за използване платформа, която позволява изграждането на малки (десетки до стотици страници), полустатични уеб сайтове и уеб приложения. Обикновено нашият инструмент се използва за корпоративни уеб сайтове и уеб приложения, или за уеб сайт, популяризиращ екип или организация и т.н.
CMS Made Simple на български (предстои пускане)

5. Concrete5
Изграждането и управлението на уебсайт са две много различни предизвикателства. Разбира се, един човек може да носи и двете шапки, но процесът на стартиране на страхотен уеб сайт е далеч различен от този, който работи с голям уеб сайт с течение на времето. Concrete5 ви позволява да направите и двете: изграждане и управление на страхотни уеб сайтове. Много CMS са проектирани от разработчици, за разработчици.
Concrete5 на български (предстои пускане)

6. JAWS
JAWS e система за управление на съдържанието за изграждане на динамични уеб сайтове. Тя има за цел да бъде лесна за ползване и много начини за персонализиране на сайтовете, но в същото време е и лесна за разработчици.
JAWS на български (предстои пускане)

7. ImpressCMS
ImpressCMS е лесна мулти-езична система за управление на съдържанието. С този инструмент поддържането на съдържание на уебсайта става толкова лесно, колкото и писането на самото съдържание. ImpressCMS е идеалният инструмент за широк кръг потребители.
ImpressCMS на български (предстои пускане)

8. PHP-Fusion 9
PHP-Fusion е лека система за управление на съдържанието с отворен код, написана на PHP7. Тя използва база данни mySQL/MariaDB, за да съхранява съдържанието на сайта Ви и включва проста, но всеобхватна администраторска система. PHP-Fusion 9 включва най-често срещаните функции, които бихте очаквали да видите в много други CMS, включително новини, статии, форуми, анкети, чат, коментари, рейтинги и много други.
PHP-Fusion на български (предстои пускане)

9. XOOPS
Xoops е лесна за използване система за динамично управление на уеб съдържание, написана на PHP. XOOPS е акроним на eXtensible Object Oriented Portal System.

XOOPS България (предстои пускане)

10. Lepton CMS
LEPTON-CMS е разработен от потребители за потребители и само заради това е изключително лесно да се учi и използва, и в същото време имат способността да се справя с доста големи, обширни и трудни задачи.

Lepton CMS на български (предстои пускане)